Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Villavaatteiden pesu ja hoito

Villa on aito luonnontuote, joka kaipaa hellävaraista hoitoa. Liian tehokkaalla pesulla villa menettää luontaiset hyvät ominaisuutensa, oikein hoidettuna se säilyy pehmeänä ja lämmittävänä pitkään. Villaneule ei kaipaa tiheitä pesukertoja, koska villalla on kyky puhdistaa itse itsensä.

Usein hoidoksi riittää tuuletus ulkoilmassa, esimerkiksi talvella vie neule yöksi ulos. Suosittelemme villavaatteelle käsinpesua haalealla vedellä. Käytä pesuaineena villatuotteille tarkoitettua pesuainetta, esimerkiksi hienopesuainetta tai marseille-saippuaa.

Mikäli peset neuleen pesukoneessa, pese tuote nurin päin käännettynä runsaassa vedessä ja alhaisessa lämpötilassa (30 astetta).
Pesuaineeksi sopii hieno-tai kirjopesuaine.

Villaneule ei kestä linkousta eikä rumpukuivausta. Paras tapa saada ylimääräinen vesi irti vaatteesta on puristella sitä kahden pyyhkeen välissä. Muotoile neule pesun jälkeen ja kuivaa laakealla alustalla.

Suosimme ekologista, myrkytöntä vaihtoehtoa, joten tuotteissamme ei käytetä koisuojattuja lankoja. Suojaa siis villavaatteesi koilta.